Nyheder

Smasher Cup

14. oktober 2021
Stort badmintonstævne i Aakirkeby Hallerne i weekenden

I den kommende weekend fyldes Aakirkeby Hallerne igen af glade badmintonspillere fra nær og fjern. I år er det 31. gang at Smashercup afvikles og det er heldigvis igen med et stort antal deltagere. Der deltager i alt 250 badmintonspillere fra 25 forskellige klubber, hvoraf de 16 er fra Bornholmske klubber. De resterende er tilrejsende fra sjællandske klubber. De fleste af gæsterne ovrefra har valgt den ”fulde pakke”. Det betyder at overnatningen foregår på luftmadras og i en sovepose på den lokale folkeskole, hvor Trine og Jesper Pedersen passer godt på dem. Der bliver også sørget for bespisning. Her er det madmor Rikke og hendes mand Henrik Nielsen, der sørger for at alle får sund og god mad. Aftensmaden sørger Aakirkeby Hallernes dygtige kokke for. Og god mad skal der til, når der skal spilles badminton fra kl. 08:00 til kl. 21:30 på de 11 baner, der er til rådighed. Stævnet blev, som så mange andre arrangementer, aflyst i 2020 på grund af Corona. Der er altid en risiko for at folk finder på nye gode aktiviteter, når man aflyser og det er derfor en ydmyg og meget taknemmelig turneringsleder, Henrik Eriksen, der har svært ved at skjule sin stolthed over det flotte deltagerantal. ”Vi har i mange år haft en trofast kerne af klubber, der har taget turen til Bornholm og været rigtig glade for den hyggelige stemning vi skaber omkring stævnet. I 2018 gav vi alle de tilrejsende trænere og ledere en lille peptalk og opfordrede dem til at sprede historien om vores stævne i deres nærområde og det gav pote i 2019. Der gik Vi fra 139 spillere i 2018 til 297 i 2019 og nu har 250 fundet vej til Smashercup i 2021. Det er vi meget glade for og også lidt stolte af”. De fleste af de tilrejsende klubber har også taget imod tilbuddet om, at Smashercup sørger for, at alle kommer godt frem. Så fredag kl. 18:40 tager 286 personer med Bornholmerbussen fra København, med det ene formål, at komme til Smashercup i Aakirkeby. En repræsentant fra Smashercup tager selv over for at sikre, at alle kommer godt med bussen. Københavnerne fejer kulturnatten fredag og derfor kan det godt være knapt med pladsen på fortovet, når det kombineres med 286 Bornholmerbus-gæster. Allerede på busturen mod Bornholm begynder den særlige Smashercup-stemning at inficere alle på den gode måde.
I alt skal der afvikles 810 kampe og det er lige på grænsen af, hvad der kan lade sig gøre med de 11 baner. Slagets gang styres derfor med myndig hånd fra speakerboksen af Henrik Eriksen og hans team af gode hjælpere. I den del af teamet finder vi formanden for badmintonafdelingen Anette Ipsen, som også har været med til at lægge kampprogrammet. Da mange af spillerne spiller i flere rækker, er det at lægge et godt kampprogram et håndværk, der kræver et godt overblik. Udover den faste kerne af erfarne hjælpere, er der indkaldt ekstra mandskab i år. Det skal sikre at stævnet bliver præcis lige så godt og hyggeligt som det plejer. Rygtet om det hyggelige stævne, hjælper da også Team Smashercup, når de skal ud og kapre frivillige. ”Vi klager ikke. Der er heldigvis mange, der har lyst til at give nap med, også selvom mange er Tordenskjolds soldater. Det betyder helt sikkert noget, at det også er hyggeligt og at gæsterne roser konceptet så meget som de gør. Det er sjovt at være en del af en succes.”
Mange af de oversøiske gæster gør Smashercup-deltagelsen til et arrangement for hele klubben og bruger turen som et socialt klubarrangement. Det betyder, at der, udover spillere, leder og trænere, også er en hel del forældre, som giver en hånd med og gør turen ekstra hyggelig for børnene. Den største enkeltgruppe kommer fra Jernløse. De er tilmeldt med i alt 45 personer.   
Team Smashercup, som udover, de allerede nævnte, består af Jimmi Sonne, Marlene Andersen og Helle Eriksen, glæder sig alle meget til weekendens store opgave. De opfordrer alle bornholmere, til at lægge vejen forbi Aakirkeby Hallerne, så man ved selvsyn kan se blomsten af den danske badmintonungdom gå til stålet på banerne.

Nyheder


Mandags-doublen 2024.
Petanque 9. juli 2024

Læs mere
LDM i triple 2024.
Petanque 4. juli 2024

Læs mere
LDM i single 2024.
Petanque 4. juni 2024

Læs mere
LDM i double 2024.
Petanque 23. maj 2024

Læs mere
Pokalmodtagere til Generalforsamling 2024
AaIF 23. marts 2024

Vores nye pokaler

Læs mere
Arbejdsdag
Petanque 22. marts 2024

Læs mere
Hjertestarterkursus
AaIF 14. marts 2024

Hjertestarterkursus for alle trænere, ledere og afdelingsledelser

Læs mere
OPRÅB!!
AaIF 1. marts 2024

Der har været knallerter på vores multibane igen igen igen.

Læs mere
Sæsonplan 2024
Petanque 6. februar 2024

Læs mere